Curs valutar

Banca Naţională a Moldovei 13.02.2025
EUR 1 19.4338 0.0054
USD 1 18.7296 -0.0945
RUB 1 0.1992 0.0023
RON 1 3.9050 0.0010
UAH 1 0.4479 -0.0035
MDL USD
EUR UAH
RUB RON
Program TV Promoţii
Înapoi la participanți

Cozonac de Paște, sărbătoarea luminată renaște!

Lilia Baroncea Voturi 1023
Pe linga bucatele traditionale pregatite de sfintele sarbatori de Pasti,(oua rosii, cozonac, prajituri) am ales sa-mi alint familia si oaspetii cu delicioasa torta "Delice". Reteta:
Torta e din 2 blaturi:1 farimicios, altul din bezea cu nuci.
BEZEAUA: 10 albusuri se zbat spuma, se adauga 500 gr.zahar,se mixeaza bine pina se primeste bezeaua,se adauga 400-500 gr.nuci taiate.Impartim bezeaua in 2 si coacem in aceeasi forma, cite 1 foile de bezea la temp. minima, ~1 ora fiecare,cit sa fie crocant,daca e moale, mai coacem.
ALUATUL FARIMICIOS:600 gr.faina,5 galbenusuri,200 gr.zahar,300 gr.unt,1 pachet praf de copt,vanilie.Se framinta aluatul,se imparte in 3 parti, fiecare se inveleste in pelicula alimentara si se pune la frigider pentru 1-2 ore. Scoatem cite o bucata,intindem de marimea formei si coacem la 180 grade ~ 10 min,lasam sa se raceasca.
CREMA: 3 borcane de lapte condensat fiert+400 gr.unt moale,vanilie.Toate se bat cu mixerul.Se aseaza in farfurie intii un blat de aluat,se unge bine cu crema,apoi blatul de bezea, crema, asa pina la final.Ornam cu miez de nuci taiate. OASPETILOR MEI LE-AU PLACUT MULT.
Fie ca invierea Domnului sa va aduca lumina si pacea in suflet si in casele Dvs. HRISTOS A INVIAT.

Promoția s-a încheiat

Loading...